Ajándék ötlet

Ajándék ötletek minden alkalomra: Valenti nap, Mikulás, Karácsony, névnap, születésnap, évforduló.

További helyek

Ötlettár

Karácsony, mikulás

Egy majdnem ingyen megvalósítható gyermekjáték: nyomkodó fej

2007.11.17. 22:14 - ajandek

Címkék: játék gyerek lufi ötlet olcsó liszt gyerekjáték nyomkodós fej fonal

Felnőtt segítségével a gyerek is tud saját kezűleg játékot készíteni. A hozzávalók: lufi, liszt, alkoholos filc, fonal és tölcsér. A tölcsér segítségével töltsd meg liszttel a lufit, majd kösd el a száját. Az alkoholos filccel rajzolj szemet és szájat neki úgy, hogy a lufi szája legyen felül. A fonalból készítsd el a frizurát, ezt is kösd hozzá a lufi szájához. Később ollóval jöhet a fazonigazítás. Ezután levághatod a lufi szájának felesleges részét. Fésüld meg a haját, esetleg rajzolj a hajjal megegyező színnel további hajat és máris kész a nyomkodós fej. Érdekes a tapintása a liszttel töltött lufinak, és változatos alakok formázhatóak belőle. Kedvenc játék gyerekeknek. Már az elkészítés is öröm, és filléres dolgok felhasználásával, gyorsan elkészül. Ez a játék elég strapabíró, a formázás nem tesz benne kárt, de éles tárgyaktól óvni kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajandekok.blog.hu/api/trackback/id/tr72232533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erika 2007.11.27. 20:19:40

Üdv!
Karácsonyi ajándék mellé szerettem volna valami kis sajátkezűleg készített mütyürt és ekkor jutott eszembe ez a lisztes lufifej. Rá is kerestem, hátha találok leírást hozzá, lévén elég rég volt már amikor utoljára ilyet csináltam. (általános iskola) Gratulálok, érthető, egyszerű, szemléletes útmutató! Azoknak akik hozzám hasonlóan belevágnak a dologba üzenem, jól nézzék meg milyen minőségű anyagból van az a lufi, mert minél vékonyabb gumiból készült, annál hamarabb elöregedik. ;)
Azt hiszem sorozatgyártásba kezdek. :D

Rikkancs 2009.12.24. 14:13:43

hogy kell a lufit megtolteni liszttel?valahogy fel kell fujni, vagy hogy?


süti beállítások módosítása